Onderstaand kunt u de agenda zien voor de gezinsvieringen en/of activiteiten voor de jeugd. Wanneer u op de titel klikt van de viering/activiteit kunt u de gehele inhoud lezen.

Eerste heilige communie

De maand mei is de maand van het feest van de Eerste Heilige Communie! De ouders/verzorgers hebben op 7 mei de ouderavond om 20.00 uur in de Esplanadezaal van de Mariakerk. De ouders van de parochies krijgen de laatste informatie omtrent de feestelijke zondag. De kinderen doen echter in hun eigen kerk de plechtigheid. Voor de kinderen die in de Mariakerk hun communie doen is het op zondag 19 mei, in de Agathakerk is het 26 mei en in Uitgeest op zondag 2 juni. Voor alle vieringen gaat een ingehuurde fotograaf zorg dragen voor foto ́s van de gebeurtenis, dit om ervoor te zorgen dat de rust tijdens de viering gewaarborgd blijft, d.w.z. de familie hoeft zelf geen foto ́s te maken en kunnen daarom in de banken blijven zitten. De kinderen worden met hun gezin een uur voor aanvang in de kerk verwacht, zodat ze gezamenlijk op de foto kunnen gaan. En ze rustig voorbereid zijn op de eucharistieviering. Alle kinderen hebben daarin een taak toebedeeld gekregen en in de Agathakerk zal Jeugdkoor Eigen Wijs zingen. Wij hopen dat de communiezondag een plezierige herinnering voor de kinderen zal opleveren en dat ze daarna nog graag en vaak in de kerk zullen komen.
Voor informatie kun u ondergetekende bellen of mailen naar
eerstecommuniegroep@gmail.com.