Wilt u weten hoe u een bijdrage of ondersteuning kunt leveren aan de kerk? Hier klikken

de kerststal in de Agathakerk

De grootste (aaneengesloten) Kerststal van Nederland staat ook dit jaar weer in de St.Agathakerk in Beverwijk. Het thema is deze keer “Kind ons geboren”. Zoals gebruikelijk staat centraal het verhaal van de geboorte van Jezus in een stal (of was het een grot?), met Maria en Jozef, de os en de ezel, de herders met hun schapen en de wijzen uit het oosten. Links daarvan is het tafereel van Mozes in het rieten mandje (een arkje) afgebeeld. Mozes en Jezus werden beiden direct na hun geboorte met de dood bedreigd: Jezus door koning Herodes, Mozes door de farao van Egypte. En beiden ontkwamen op wonderbaarlijke wijze. Mozes verloste later het Joodse volk uit de slavernij in Egypte, Jezus verloste ons uit de macht van het kwaad en de macht van de dood.
Aan de rechterkant staat de doop van Jezus afgebeeld; hij werd door Johannes de Doper (zijn neef) gedoopt in de Jordaan en daarmee begon zijn optreden in het openbaar. Het zijn klassieke verhalen met een boodschap voor vandaag. In de aanloop naar Kerstmis komen er weet vanaf 10 december vele honderden schoolkinderen kijken. Zij krijgen mooie verhalen te horen en zij mogen als eersten het wonderbaarlijke geheel zien. De stal is al te bezichtigen op zondag 16, woensdag 19, zaterdag 22 en zondag 23 december vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur. Op Kerstavond wordt het pasgeboren kindje in de kribbe gelegd en vanaf Kerstmis is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Het is zeker de moeite waard om de sfeervolle schoonheid van de Kerststal te komen bezichtigen. De stal is vanaf Eerste Kerstdag dagelijks geopend vanaf 25 december tot zondag 6 januari 2019. De openingstijd is altijd van 12.00 tot 16.00uur, zie ook: http://www.stichtingkerststalstagathakerk.nl.

Help uw parochie met Sponsorkliks

Bestelt u wel eens een enkele keer of vaker online? Dan kunt u uw parochie helpen door via SPONSORKLIKS te bestellen.
Heeft u het al eens geprobeerd? Het kost u slechts twee muisklikken meer en u ondersteunt uw parochie financieel.
Hoe werkt het? De gemakkelijkste manier is om te klikken op de link van de website van Eloyparochie.nl. U komt dan op de website van SPONSORKLIKS. Er zijn vele winkels die meedoen. Als u met uw pijlaanwijzer over de vele winkels strijkt ziet u wat de voordelen zijn voor uw parochie. U hoeft zich niet aan te melden, gewoon een winkel kiezen en daar bestellen.
Het aantal winkels dat meedoet is divers; van kleding tot reizen, van cosmetica tot speelgoed, van inkt voor printers tot boeken. Ziet u niet genoeg winkels? Onderaan de pagina ziet u een knop “toon alle winkels”. Er is vast een winkel bij waar u graag bij besteld.
De bestelling blijft voor uw parochie anoniem. Ook bent u niet duurder uit dan dat u rechtstreeks besteld. Wij als parochie zien niet wie er besteld, wel bij welke winkel bestellingen zijn gedaan en wat het uw parochie oplevert.
Fijn als u het wilt proberen. Klik hier Sponsorkliks.