Wilt u weten hoe u een bijdrage of ondersteuning kunt leveren aan de kerk? Hier klikken

Eerste informatie bijeenkomsten reis naar Assisi .

Van 28 april t/m 6 mei gaan we, zoals al eerder gemeld, met ons bisdom op bedevaart naar Assisi. De komende tijd worden informatiebijeenkomsten georganiseerd voor “ambassadeurs” van de diverse parochies.
De komende tijd zult u hier meer over horen! Heeft u belangstelling, wilt u meer informatie, of u alvast aanmelden? Mailt of belt u dan naar het secretariaat!

Mededeling over Marcel de Haas

Diaken Marcel de Haas pakt  met vertrouwen het werk op. In goed overleg met het bisdom en de omliggende regio’s is gekeken waar hij na zijn ziekteverlof een goede nieuwe start  kan maken. Naast de verzorgings -en bejaardentehuizen, zal hij ook als diaken in de omliggende regio’s gaan werken.

Wilt u een handje helpen?

In de kerk is altijd werk: van kleine klusjes (er zit een steekje los bij de pastor (zijn kazuifel) In de Regina Caeli, de H. Agathakerk en in de H. Odulphuskerk is altijd wat te doen. Heel vaak zijn het echter eenmalige zaken, waarbij een extra hand zeer welkom is. Vindt u het weleens aardig om wat te doen, maar wilt u rustig kijken of er iets is wat u wel leuk vindt? Dan hebben wij voor u dé oplossing: een klusjesplanner. Als u zich aanmeldt krijgt u regelmatig via de mail een
berichtje, wat er te doen is, wanneer, waar én kunt u zelf kijken en aangeven wat u wilt doen en hoelang u de tijd heeft. Het kan verschillen van iets helpen opruimen of opbouwen in één van de kerken tot werken in de tuin. Het verplicht u tot niets, maar u helpt ons enorm omdat we weten dat er altijd wel één of meer mensen
kunnen komen helpen. U kunt zich opgeven via: secretariaateloy@planet.nl. Bel, mail, of nog leuker: kom eens langs als het parochiecentrum open is. De koffie staat altijd klaar!!

Rondje H. Agathakerk in full color

De H. Agathakerk herbergt een rijkdom aan geloofsverhalen. Voor wie meer wil zien en ontdekken, maar geen zin heeft in lange verhalen, is er nu een kleurrijke folder. De ontwerpster Caroline Uitendaal noemt het, bescheiden, een wat klassieke folder. Overzichtelijk en uitnodigend leidt de folder u langs de levende geschiedenis van de H. Agathakerk. De gids leidt u langs beelden en heilige voorwerpen van oudere kerken uit Beverwijk, die tot de 15e eeuw teruggaan! Laat u meenemen in een reis door de tijd van geloven en beleven welke eeuwen geleden begon, en waar wij vandaag zelf deel van uitmaken.

Kerkbalans 2017

In het komende parochieblad vindt u weer een verzoek voor een bijdrage voor de actie Kerkbalans. Om de actie nog meer aandacht te geven zullen zaterdag 21 januari om 13.00 landelijk de klokken worden geluid als oproep om het kerkenwerk in onze steden en dorpen ook financieel te steunen.

Noodoproep

Heeft u nog twee uurtjes over op de dinsdagavond?
Voor de kerkdiensten in zorgcentrum Huis ter Wijck zijn wij dringend op zoek naar mensen die bij toerbeurt mensen willen ophalen en terugbrengen naar hun appartementen. De kerkdiensten zijn heel oecumenisch, diverse voorgangers vanuit diverse kerkgenootschappen verzorgen deze diensten. Graag komen we om kwart voor zeven samen, om na de koffie weer huiswaarts te gaan, zo rond 9 uur.
Voor verdere informatie kunt u bellen met mevr. Jopie Wolterman tel. 249580.
Het zou heel jammer zijn als we dit prachtige werk moeten gaan beperken, omdat er te weinig hulp is.

Bezorgers gezocht voor parochieblad

Wij zijn op zoek naar mensen die het parochieblad willen bezorgen in enkele wijken rond de Regina Caeli. Voor opgave of inlichtingen Hannie van de Reep, tel:241245 , mailadres:
hannie.vandereep@gmail.com

Boeken in de H. Agathakerk

Heeft U een boek gelezen dat u graag wilt delen? Heeft u nog wat leuke boeken, die u kunt missen? Bent u op zoek naar een leuk boek? Denk dan aan de Boekenkast in de H. Agathakerk. Op woensdag en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur, op zondag en rond vieringen of carillonconcerten kunt u gratis een boekje brengen of lenen.  Een vrijwillige bijdrage voor de Groene Kerk mag, maar hoeft niet!

Help uw parochie met Sponsorkliks

Bestelt u wel eens een enkele keer of vaker online? Dan kunt u uw parochie helpen door via SPONSORKLIKS te bestellen.
Heeft u het al eens geprobeerd? Het kost u slechts twee muisklikken meer en u ondersteunt uw parochie financieel.
Hoe werkt het? De gemakkelijkste manier is om te klikken op de link van de website van Eloyparochie.nl. U komt dan op de website van SPONSORKLIKS. Er zijn vele winkels die meedoen. Als u met uw pijlaanwijzer over de vele winkels strijkt ziet u wat de voordelen zijn voor uw parochie. U hoeft zich niet aan te melden, gewoon een winkel kiezen en daar bestellen.
Het aantal winkels dat meedoet is divers; van kleding tot reizen, van cosmetica tot speelgoed, van inkt voor printers tot boeken. Ziet u niet genoeg winkels? Onderaan de pagina ziet u een knop “toon alle winkels”. Er is vast een winkel bij waar u graag bij besteld.
De bestelling blijft voor uw parochie anoniem. Ook bent u niet duurder uit dan dat u rechtstreeks besteld. Wij als parochie zien niet wie er besteld, wel bij welke winkel bestellingen zijn gedaan en wat het uw parochie oplevert.
Fijn als u het wilt proberen. Klik hier Sponsorkliks.

OPPE-PENNEN’....

In tegenstelling tot eerdere berichten willen wij als M.O.V. ons toch hard maken voor de “oppe-pennen”actie. Het is een kleine moeite met een goed doel! We zijn immers groene kerk en onder die noemer valt ook deze actie..!! Dus breng ze maar weer mee naar de kerken, wij zorgen verder voor verwerking. De opbrengst in geld is niet groot maar voor het milieu... Dank en tot gauw, namens de M.O.V. groep St. Eloy,
Marinet Huisman.