Wilt u weten hoe u een bijdrage of ondersteuning kunt leveren aan de kerk? Hier klikken

Vastentijd, tijd van inkeer en bezinning

Ook dit jaar zijn er weer zeven locaties in de IJmond waar we als christenen in de Vastentijd samen kunnen aanschuiven bij een simpele maaltijd van soep en brood. We leren elkaar steeds beter kennen en dat geeft een warm gevoel. We eten met elkaar en overdenken de thema’s met gebed en zang. Er wordt geld ingezameld voor het goede doel van de vastenactie 2018: “Gaan waar niemand gaat in Gambia”. Het Mbala-district is een van de armste districten van Zambia. De mensen verdienen ongeveer twee euro per dag. “Ik snap soms niet hoe ze overleven,” zegt zuster Yvonne. “Ze komen bij ons aan de deur om zeep en dekens vragen, ze hebben niets. Ruim de helft van de kinderen in het Mbala-district is ondervoed. De meeste kinderen krijgen maar één maaltijd per dag en sommigen moeten het zelfs doen met maar twee goede maaltijden per week. Bij ons krijgen ze ontbijt en lunch en we betalen hun schoolgeld.” 21 februari om 18.00 uur wordt de sobere maaltijd bij het Leger de Heils gehouden. 28 februari in de Vredevorstkerk, ook hier is de aanvangstijd 18.00 uur. In elke geloofsgemeenschap liggen intekenlijsten, u kunt ook opgeven bij
Leny Stolp, 0251-375373,
Janke van Wieren, 0251-822705 en
Hannie v.d. Reep, 0251-241245

“The Crucifixion” in de Grote Kerk

Het Beverwijks Oratoriumkoor Tremenda voert 25 maart in de Grote Kerk van Beverwijk “The Crucifixion” van John Stainer uit en daarbij zijn ook projectleden van harte welkom. De repetities zijn op maandagavond 19 febr. ,5, 12 en 19 maart en worden gehouden van 20.00 – 22.15 uur in de Vredevorst Kerk. Kosten € 25.

Noodoproep

Heeft u nog twee uurtjes over op de dinsdagavond?
Voor de kerkdiensten in zorgcentrum Huis ter Wijck zijn wij dringend op zoek naar mensen die bij toerbeurt mensen willen ophalen en terugbrengen naar hun appartementen. De kerkdiensten zijn heel oecumenisch, diverse voorgangers vanuit diverse kerkgenootschappen verzorgen deze diensten. Graag komen we om kwart voor zeven samen, om na de koffie weer huiswaarts te gaan, zo rond 9 uur.
Voor verdere informatie kunt u bellen met mevr. Jopie Wolterman tel. 249580.
Het zou heel jammer zijn als we dit prachtige werk moeten gaan beperken, omdat er te weinig hulp is.

Wilt u een handje helpen?

In de kerk is altijd werk: van kleine klusjes (er zit een steekje los bij de pastor (zijn kazuifel) In de Regina Caeli, de H. Agathakerk en in de H. Odulphuskerk is altijd wat te doen. Heel vaak zijn het echter eenmalige zaken, waarbij een extra hand zeer welkom is. Vindt u het weleens aardig om wat te doen, maar wilt u rustig kijken of er iets is wat u wel leuk vindt? Dan hebben wij voor u dé oplossing: een klusjesplanner. Als u zich aanmeldt krijgt u regelmatig via de mail een
berichtje, wat er te doen is, wanneer, waar én kunt u zelf kijken en aangeven wat u wilt doen en hoelang u de tijd heeft. Het kan verschillen van iets helpen opruimen of opbouwen in één van de kerken tot werken in de tuin. Het verplicht u tot niets, maar u helpt ons enorm omdat we weten dat er altijd wel één of meer mensen
kunnen komen helpen. U kunt zich opgeven via: secretariaateloy@planet.nl. Bel, mail, of nog leuker: kom eens langs als het parochiecentrum open is. De koffie staat altijd klaar!!

Rondje H. Agathakerk in full color

De H. Agathakerk herbergt een rijkdom aan geloofsverhalen. Voor wie meer wil zien en ontdekken, maar geen zin heeft in lange verhalen, is er nu een kleurrijke folder. De ontwerpster Caroline Uitendaal noemt het, bescheiden, een wat klassieke folder. Overzichtelijk en uitnodigend leidt de folder u langs de levende geschiedenis van de H. Agathakerk. De gids leidt u langs beelden en heilige voorwerpen van oudere kerken uit Beverwijk, die tot de 15e eeuw teruggaan! Laat u meenemen in een reis door de tijd van geloven en beleven welke eeuwen geleden begon, en waar wij vandaag zelf deel van uitmaken.

Boeken in de H. Agathakerk

Heeft U een boek gelezen dat u graag wilt delen? Heeft u nog wat leuke boeken, die u kunt missen? Bent u op zoek naar een leuk boek? Denk dan aan de Boekenkast in de H. Agathakerk. Op woensdag en zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur, op zondag en rond vieringen of carillonconcerten kunt u gratis een boekje brengen of lenen.  Een vrijwillige bijdrage voor de Groene Kerk mag, maar hoeft niet!

Help uw parochie met Sponsorkliks

Bestelt u wel eens een enkele keer of vaker online? Dan kunt u uw parochie helpen door via SPONSORKLIKS te bestellen.
Heeft u het al eens geprobeerd? Het kost u slechts twee muisklikken meer en u ondersteunt uw parochie financieel.
Hoe werkt het? De gemakkelijkste manier is om te klikken op de link van de website van Eloyparochie.nl. U komt dan op de website van SPONSORKLIKS. Er zijn vele winkels die meedoen. Als u met uw pijlaanwijzer over de vele winkels strijkt ziet u wat de voordelen zijn voor uw parochie. U hoeft zich niet aan te melden, gewoon een winkel kiezen en daar bestellen.
Het aantal winkels dat meedoet is divers; van kleding tot reizen, van cosmetica tot speelgoed, van inkt voor printers tot boeken. Ziet u niet genoeg winkels? Onderaan de pagina ziet u een knop “toon alle winkels”. Er is vast een winkel bij waar u graag bij besteld.
De bestelling blijft voor uw parochie anoniem. Ook bent u niet duurder uit dan dat u rechtstreeks besteld. Wij als parochie zien niet wie er besteld, wel bij welke winkel bestellingen zijn gedaan en wat het uw parochie oplevert.
Fijn als u het wilt proberen. Klik hier Sponsorkliks.